Onze dienstverlening in tijden van het coronavirus

‘’Bereid je voor op een 1,5 meter-samenleving’’ was de strekking van de woorden die Premier Rutte namens de regering aan de samenleving liet horen. Bij Van Mourik & de Bie Notarissen houden wij de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Al sinds het begin van dit virusuitbraak ontstaan er binnen ons kantoor initiatieven om u toch de dienstverlening te kunnen bieden die u van ons bent gewend.

Wij kunnen ons voorstellen dat u veel vragen heeft over onze maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus en of onze dienstverlening nog wel op een veilige manier kan plaatsvinden. In dit bericht willen wij u graag op de hoogte brengen van al onze maatregelen en initiatieven. Er is een protocol ontwikkelt om uw veiligheid en gezondheid zo goed mogelijk te waarborgen. Al onze medewerkers hebben duidelijke instructies gekregen om dit voor u mogelijk te maken.

Besprekingen en passeerafspraken op kantoor

Alle besprekingen voor onze werkzaamheden kunnen doorgang vinden in aangepaste vorm. Op kantoor worden besprekingen en passeerafspraken gehouden met inachtneming van bepaalde maatregelen, namelijk:

  • indien u zich bij de receptie meldt, blijft het receptieraam gesloten;
  • indien u een legitimatiebewijs of document dient te overhandigen, legt u dit dan neer, zodat de ontvanger dit niet rechtstreeks van u hoeft aan te nemen;
  • wij schudden geen handen en u dient altijd 1,5 meter afstand van elkaar te houden, ook in de wachtkamer (wacht u indien nodig in de hal of buiten);
  • bij de bespreking en aktepassering mogen maximaal twee personen en de (kandidaat-)notaris aanwezig zijn;
  • uw makelaar of adviseur mag niet bij de aktepassering aanwezig zijn;
  • er wordt geen koffie, thee en water geserveerd.

N.B. Indien u of een van uw huisgenoten last heeft van verkoudheid, hoesten, hoofdpijn en/of koorts, of indien u het vermoeden heeft dat u of een van uw huisgenoten besmet zou kunnen zijn met het coronavirus, mag u niet naar ons kantoor komen! Neemt u in dat geval telefonisch contact met ons op.

Besprekingen in een digitale omgeving

Een andere mogelijkheid is dat de bespreking digitaal via een videoverbinding plaatsvindt. Deze digitale besprekingen zijn wat ons betreft een goed alternatief in de meeste gevallen. Indien u een goede internetverbinding heeft, een computer- of smartphonecamera heeft en bekend bent met deze techniek, dan is ons advies om zoveel mogelijk van deze mogelijkheid gebruik te maken. Bij het maken van een afspraak wordt u geïnformeerd op welke wijze een dergelijke videoverbinding tot stand wordt gebracht.

N.B. Akten kunnen niet digitaal worden ondertekend. Daarvoor dient u altijd naar ons kantoor te komen, tenzij er een mogelijkheid is om een volmacht af te geven. Hierna meer over het afgeven van volmachten.

Identificatie / legalisatie van de handtekening

Per type akte gelden andere regels voor het gebruik van volmachten. Door de behandelaar van het dossier wordt u geïnformeerd of u naar ons kantoor mag komen of dat er voor u een volmacht wordt opgemaakt. Deze volmacht wordt vervolgens ook in een digitale omgeving gelegaliseerd, tenzij dit technisch voor u niet mogelijk is.

N.B. Voor het tekenen van hypotheekakten, testamenten, levenstestamenten en huwelijkse voorwaarden geldt dat u altijd naar ons kantoor zult moeten komen, tenzij dit vanwege het coronavirus onmogelijk is voor u. Neemt u in dat geval telefonisch contact met ons op.

Zoals eerder aangestipt is ons streven u de professionele dienstverlening te kunnen blijven bieden die u van ons bent gewend. Bij ons hoeft u zich geen zorgen te maken over het juridisch proces. Wij betrekken u nog steeds graag bij het proces door middel van een fijne, moderne en heldere manier van communiceren. Klanttevredenheid staat zoals altijd hoog in het vaandel bij Van Mourik & de Bie Notarissen. Mocht u toch nog tegen vragen of andere dingen aanlopen, neemt u gerust telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 0486-462614.